Vad får du för medlemsavgiften?

Det finns situationer då fortsatt företagsverksamhet inte längre är det bästa alternativet. Bakomliggande orsaker till beslutet att sluta kan t.ex. vara utmattning, ändrade verksamhetsförutsättningar för företaget, hårdare konkurrens, förändrad familjesituation eller flytt till en annan ort. När utkomsten under arbetslöshetstiden är tryggad blir beslutet att sluta eller fortsätta företagsverksamheten ditt eget. Dessutom är en arbetslöshetsförsäkring det enda sättet för dig att påverka din inkomst under arbetslöshetstiden.

Du väljer själv dagpenningens storlek

Som medlem i kassan kan du själv välja arbetsinkomst i försäkringen. Den maximala försäkringsnivån är lika stor som årsarbetsinkomsten i din lagstadgade pensionsförsäkring. Medlemsavgiften i AYT-kassan är baserad på den arbetsinkomst du valt.

Om din arbetsinkomst t.ex. är 20 000 euro blir din årliga, avdragbara medlemsavgift 319 euro. Då är arbetslöshetsdagpenningen med barnförhöjning för två barn över 60 euro per dag. Detta innebär att cirka 15 800 euro betalas i arbetslöshetsdagpenning under ett år av arbetslöshet. På denna nivå återbetalar sig den årliga medlemsavgiften redan efter cirka sju dagar av arbetslöshet som ska ersättas. Dessutom är AYT-kassans medlemsavgift helt avdragbar i beskattningen och priset på försäkringen är således väldigt lågt i jämförelse med den potentiella nyttan!

Vi står till din tjänst när du behöver oss

Hörnstenarna i vår verksamhet är snabb och effektiv utbetalning av dagpenning samt kunnig betjäning. Du får individuell betjäning på vårt servicenummer 09 2535 3100. Du kan beställa en avgiftsfritt broschyr på e-postadressen asiakaspalvelu [at] ayt.fi.

Vi fortsätter att satsa på kundbetjäningens kvalitet och anträffbarhet så att du alltid får svar så snabbt och enkelt som möjligt.

Du är välkommen som medlem i AYT-kassan oberoende av företagsform eller bransch. Låt oss sköta ditt arbetslöshetsskydd, så att du kan fokusera på själva företagandet.