Päivärahaoikeus ja päivärahan suuruus

Tästä osiosta saat tietoa siitä, milloin yrittäjä on oikeutettu päivärahaan sekä miten päivärahan suuruus määritellään. Jos olet aikeissa hakea päivärahaa AYT-kassasta ensimmäistä kertaa, katso myös työttömäksi jääneen muistilista otsikon "Jos jäät työttömäksi" alta.

Tutustu myös päivärahalaskureihin alta kohdasta Laskurit. Kun lasket mahdollista päivärahaasi, huomioithan, että laskurit antavat päivärahastasi vain arvion ja päivärahasi määritellään lopullisesti ensimmäisen päivärahahakemuksesi käsittelyn yhteydessä.

Laskurit

Jos haluat laskea AYT-kassan jäsenmaksun tai mahdollisen päivärahasi suuruuden, voit hyödyntää alla olevia laskureitamme.

Jäsenmaksu- ja yrittäjäpäivärahalaskurien linkeistä pääset AYT-kassan omiin laskureihin.

Jälkisuojapäivärahalaskurin linkki ohjaa sinut Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivustolle.

Laske jäsenmaksusi suuruus »

Laske yrittäjäpäivärahasi  »

Laske jälkisuojapäivärahasi »

Tärkeät lomakkeet

Kaikki päivärahan hakijan tarvitsemat lomakkeet, kuten päivärahahakemus ja myyntivoittolaskelma, ovat tulostettavissaa alla olevasta linkistä Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivustolta. Jos sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta, voit tilata tarvitsemasi lomakkeet AYT-kassan toimistosta.

Kaikki lomakkeet

Esite

 

Julkaisemme vuosittain päivitetyn esitteen. Esite on luettavissa tästä sähköisessä muodossa. Halutessasi voit myös tilata julkaisemaamme materiaalia maksutta omaan tai ammattikäyttöön.