Jos jäät työttömäksi

Jos olet juuri jäänyt tai jäämässä työttömäksi, sinun kannattaa tutustua tähän osioon. Saat neuvoja työttömyydestä alkaen työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisesta aina ensimmäisen hakemuksen lähettämiseen asti. Tarkista myös Työttömäksi jääneen muistilista. Siihen olemme listanneet tärkeimmät seikat, jotka on hyvä pitää mielessä, kun haet päivärahaa ensimmäistä kertaa.

Huomioithan, että tässä osiossa esitetyt neuvot ja ohjeet ovat yleisluontoisia. Saadaksesi yksilöllistä neuvontaa omaan tilanteeseesi, ota yhteys AYT-kassaan puhelimitse 09 2535 3100 tai sähköpostitse asiakaspalvelu [at] ayt.fi. Jos haluat käydä toimistollamme keskustelemassa henkilökohtaisesti, varaa käyntiaika palvelunumerostamme 09 2535 3100.

Laskurit

Jos haluat laskea AYT-kassan jäsenmaksun tai mahdollisen päivärahasi suuruuden, voit hyödyntää alla olevia laskureitamme.

Jäsenmaksu- ja yrittäjäpäivärahalaskurien linkeistä pääset AYT-kassan omiin laskureihin.

Jälkisuojapäivärahalaskurin linkki ohjaa sinut Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivustolle.

Laske jäsenmaksusi suuruus »

Laske yrittäjäpäivärahasi  »

Laske jälkisuojapäivärahasi »

Tärkeät lomakkeet

Kaikki päivärahan hakijan tarvitsemat lomakkeet, kuten päivärahahakemus ja myyntivoittolaskelma, ovat tulostettavissaa alla olevasta linkistä Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivustolta. Jos sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta, voit tilata tarvitsemasi lomakkeet AYT-kassan toimistosta.

Kaikki lomakkeet

Esite

 

Julkaisemme vuosittain päivitetyn esitteen. Esite on luettavissa tästä sähköisessä muodossa. Halutessasi voit myös tilata julkaisemaamme materiaalia maksutta omaan tai ammattikäyttöön.