Kassasta eroaminen

Voit halutessasi erota kassasta kirjallisella eroilmoituksella. Jos sinulla on erotessasi vielä jäsen- tai perusmaksua jäsenyysajalta maksamatta, toimitamme avoimesta maksusta uuden laskun. 

Jos lopetat yritystoimintasi ja aiot hakea meiltä työttömyyspäivärahaa, älä eroa kassasta. Voimme maksaa päivärahaa ainoastaan jäsenillemme. Työ- ja elinkeinotoimiston toteaman työttömyyden ajalta maksat perusmaksua jäsenmaksun sijasta. Teemme muutoksen laskutukseesi ensimmäisen etuushakemuksesi käsittelyn yhteydessä.

65-vuotiaat ja sitä vanhemmat jäsenet

Ilman eroilmoitusta jäsenyytesi meillä päättyy viimeistään sen kalenterikuukauden lopussa, jonka aikana täytät 68 vuotta. Työttömyyspäivärahaa voimme pääsääntöisesti maksaa korkeintaan sen kalenterikuukauden loppuun, jonka aikana täytät 65 vuotta.

palkkatyöhön

Jos siirryt yrittäjätyöstä palkkatyöhön ja liityt palkansaajakassaan, varmista, että jäsenmaksusi meillä on kunnossa eropäivään saakka. Maksut ovat kunnossa, kun jäsen- tai perusmaksusi on eropäivään asti maksettu. Jotta kerryttämäsi ansioturva säilyy voimassa kassasta toiseen siirtyessäsi, kassajäsenyyksien väliin ei saa jäädä yli kuukauden vakuuttamatonta jaksoa.

Lisätietoa kassan vaihtamisesta ja työttömyysturvan säilyttämisestä löydät sivustomme kohdasta Yrittäjästä palkansaajaksi.