Palkansaajasta yrittäjäksi

Jos siirryt AYT-kassaan palkansaajakassasta yritystoimintasi alkuvaiheissa, voit siirtää meille mukanasi aiemmin kerryttämäsi päivärahaoikeuden. Jos jäisit työttömäksi ennen kuin olet jäsenenämme ehtinyt kerryttää yrittäjän työssäoloehdon ja toimittuasi yrittäjänä alle 18 kuukautta, saisit meiltä yrittäjyyttä edeltäneeseen palkkatuloon perustuvaa työttömyyspäivärahaa.

Varmista katkoton ansioturva

Jos siirryt palkansaajakassasta AYT-kassaan kolmen kuukauden sisällä yrittäjäksi ryhtymisestä, ansioturvaasi ei tule katkosta. Liittymisen tulee lisäksi tapahtua kuukauden sisällä edellisestä kassasta eroamisesta. Sinun ei kannata yrittäjänä jäädä palkansaajakassan jäseneksi, sillä se ei kerrytä sinulle päivärahaoikeutta ja lisäksi jo ansaittu päivärahaoikeus päättyy, kun yritystoiminta on kestänyt yli 18 kuukautta.

Jos et ole ehtinyt liittyä heti, liity nyt, jotta katkos jää mahdollisimman lyhyeksi. Oikeutesi palkkatuloon perustuvaan päivärahaan säilyy enintään 18 kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta ja oikeutesi yrittäjätuloon perustuvaan päivärahaan alkaa toimittuasi yrittäjänä AYT-kassan jäsenyysaikana vähintään 15 kuukautta.

Kartoita oma tilanteesi

Jos olet ryhtymässä yrittäjäksi ja olet palkansaajakassan jäsen, sinun kannattaa ottaa yhteyttä AYT-kassaan. Asiantuntijamme neuvovat, miten saat parhaan hyödyn palkansaajakassan jäsenyydestäsi, sekä varmistat työttömyysturvasi pysymisen katkottomana.

Paluu palkkatyöhön

Jos AYT-kassaan liityttyäsi päätätkin palata takaisin palkkatyöhön, voit vaihtaa jäsenyytesi takaisin palkansaajakassaan menettämättä aiemmin kerryttämääsi päivärahaoikeutta. AYT-kassan jäsenyys tulee tuolloin kuitenkin pitää voimassa palkansaajakassaan liittymiseesi saakka.