Mitä saat jäsenmaksulla?

On tilanteita, joissa yritystoiminnan jatkaminen ei ole enää paras vaihtoehto. Lopettamispäätöksen takana voi olla esimerkiksi uupuminen, yrityksen toimintaedellytysten muuttuminen, kiristynyt kilpailu, muutokset perhetilanteessa tai muutto toiselle paikkakunnalle. Kun työttömyysajan toimeentulo on varmistettu, päätös yritystoiminnan lopettamisesta tai jatkamisesta jää sinulle itsellesi. Lisäksi ainoastaan työttömyysvakuutuksen avulla voit vaikuttaa työttömyysajan tuloihisi.

Valitsemasi suuruista päivärahaa

Kassan jäsenenä voit itse valita työtulon, josta itsesi vakuutat. Voit valita AYT-kassaan korkeintaan lakisääteisen eläkevakuutuksesi vuosityötulon suuruisen vakuutustason. AYT-kassan jäsenmaksu määräytyy valitsemasi työtulon perusteella.

Esimerkiksi 20 000 euron työtulolla vuotuinen verovähennyskelpoinen jäsenmaksusi on noin 319 euroa ja työttömyyspäiväraha kahden lapsen lapsikorotuksella yli 60 euroa päivässä, jolloin vuoden työttömyysjaksolta työttömyyspäivärahaa maksetaan noin 15 800 euroa. Tällä tasolla saat vuotuisen jäsenmaksun takaisin siis jo noin seitsemän korvattavan työttömyyspäivän aikana. Lisäksi AYT-kassan jäsenmaksu on kokonaan vähennyskelpoinen verotuksessa, joten vakuutuksen hinta mahdolliseen hyötyyn nähden on varsin pieni!

Olemme palveluksessasi silloin, kun tarvitset

Toimintamme kulmakiviä ovat nopea ja tehokas päivärahojen maksatus sekä asiantunteva palvelu. Saat yksilöllistä palvelua palvelunumerossamme 09 2535 3100. Halutessasi voit myös tilata esitteemme maksutta kotiisi postitettuna sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu [at] ayt.fi.

Panostamme asiakaspalvelun laatuun ja tavoitettavuuteen jatkossakin, jotta sinä saisit aina mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti tarvitsemasi vastaukset.

Olet tervetullut AYT-kassan jäseneksi yritysmuodostasi riippumatta. Anna meidän hoitaa työttömyysturvasi, jotta voit keskittyä itse yrittämiseen.

Laskurit

Jos haluat laskea AYT-kassan jäsenmaksun tai mahdollisen päivärahasi suuruuden, voit hyödyntää alla olevia laskureitamme.

Jäsenmaksu- ja yrittäjäpäivärahalaskurien linkeistä pääset AYT-kassan omiin laskureihin.

Jälkisuojapäivärahalaskurin linkki ohjaa sinut Työttömyyskassojen yhteisjärjestön verkkosivustolle.

Laske jäsenmaksusi suuruus »

Laske yrittäjäpäivärahasi  »

Laske jälkisuojapäivärahasi »

Esite

 

Julkaisemme vuosittain päivitetyn esitteen. Esite on luettavissa tästä sähköisessä muodossa. Halutessasi voit myös tilata julkaisemaamme materiaalia maksutta omaan tai ammattikäyttöön.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä - asiantuntijat palveluksessasi!

puh. 09 2535 3100
sähköposti asiakaspalvelu [at] ayt.fi

Kaikki yhteystiedot »