Jäsenmaksulaskutus

Olemme postittaneet paperilaskut ja lähettäneet e-laskut 2018 jäsenillemme.

Kun saat laskusi, tarkistathan, että laskutuksesi peruste kassassa on ajan tasalla. Vakuutustasosi näet laskustamme ja eAsioinnista. Ilmoita meille laskutukseemme vaikuttavista muutoksista aina mahdollisimman pian. Emme saa esimerkiksi eläkevakuutusyhtiöltä tietoa jäsenen eläketyötulon muutoksesta tai eläkkeelle siirtymisestä.

Muutokset jäsentietoihisi ilmoitat helposti ja nopeasti sivustomme sähköisessä asioinnissa. Suojattujen lomakkeiden käyttö ei edellytä tunnistautumista. 

Jos muutat vakuutustasoasi, älä maksa saamaasi laskua. Kun olemme käsitelleet muutosilmoituksesi, lähetämme sinulle uuden laskun.

Tarkennus yhdessä erässä jäsenmaksunsa maksavien eräpäivään

Laskutuksessamme tapahtui valitettavasti virhe. Laskutuksen yhdessä erässä valinneille laskun eräpäiväksi muodostui 2.2.2018 eikä oikea 28.2.2018. Pahoittelemme väärää eräpäivää. Jäsenmaksun voi maksaa 28.2.2018.

Jäsenmaksumme on laskenut

Vuoden 2018 jäsenmaksuprosenttimme on 2,65 % työttömyysvakuutuksen perusteeksi valitun työtulon 5 800 € vuodessa ylittävästä osasta. Jäsenmaksun suuruuden eri vakuutustasoilla voit laskea jäsenmaksulaskurillamme.

Vähimmäistyötulo

Yrittäjän työssäoloehdon kertymiseksi vuonna 2018 YEL- ja MYEL-vakuutetun yrittäjän vahvistetun vuosityötulon tulee olla vähintään 12 576 €/vuosi ja TyEL-vakuutetun yrittäjän bruttotulon vähintään 1 048 €/kuukausi. Jos eläkevakuutuksesi työtulo 2018 on pienempi kuin 12 576 €/vuosi, ilmoita asiasta meille laskutuksesi päivittämistä varten.

Perusmaksu

Perusmaksu on 25 % kassan pienimmästä jäsenmaksusta, tänä vuonna 44,89 €/vuosi. Laskutamme jäsenmaksuna perusmaksun esimerkiksi jäsenajalta, jolloin

  • olet poissa työmarkkinoilta työkyvyttömyyden tai äitiysloman takia
  • olet luopunut kokonaan yrittäjätyötä varten ottamastasi eläkevakuutuksesta (YEL, MYEL, TyEL)
  • olet laskenut eläkevakuutuksesi vuosityötulon pienemmäksi kuin 12 576 €/vuodessa

Ilmoita meille aina heti itse perusmaksun perusteen alkamisesta ja myös päättymisestä. Kun olemme päivittäneet tietosi, lähetämme sinulle uuden 2018 laskun.

Jäsenyyden päättäminen

Jos jäsenyytemme on sinulle tarpeeton esimerkiksi eläkkeelle siirtymisen takia, eroa meiltä kirjallisesti. Mikäli eroat 1.1.2018 alkaen, jäsen- tai perusmaksua kuluvalta vuodelta ei tarvitse maksaa.

Jos olet siirtymässä jäseneksi toiseen työttömyyskassaan, kerryttämäsi ansioturva säilyy voimassa, kun jäsenmaksusi AYTssa on maksettu eropäivään saakka eikä kassajäsenyyksien väliin jää yli kuukauden aikaa.

Vältä jonotus asioimalla sähköisesti

Laskutuksen jälkeen asiakaspalvelumme, sähköpostimme ja jäsentietomuutosten käsittely ruuhkautuvat. Jos et tarvitse henkilökohtaista neuvontaa vaan haluat ainoastaan ilmoittaa meille jäsentietomuutoksen, käytä suojattuja verkkolomakkeitamme. Näin vältät puhelimessa jonottamisen.

Sähköpostiasioinnin nopeuttamiseksi pyydämme, että asioit meille samasta asiasta vain kerran ja vain yhteen sähköpostiosoitteeseemme.

Kun olemme päivittäneet tietosi, lähetämme sinulle tarvittaessa uuden laskun. Aiemman 2018 jäsenmaksulaskumme voit hävittää, sitä ei tarvitse maksaa.