Jäsenmaksulaskutus

Laskun saatuasi tarkista, että laskutuksesi peruste kassassa on ajan tasalla. Ilmoita meille muutoksista aina mahdollisimman pian. Emme saa esimerkiksi eläkevakuutusyhtiöltä tietoa jäsenen vuosityötulon muutoksesta tai eläkkeelle siirtymisestä.

Eräpäivät 2017

  • 1 erä: 28.2.
  • 2 erää: 28.2. ja 30.6.
  • 4 erää: 28.2., 30.4., 30.6. ja 31.8.
  • 12 erää: kuukauden 25. päivä

palkkakerroinkorotus

Jos kassan vakuutustasosi perusteena on YEL- tai MYEL-vakuutus, olemme korottaneet kassan vakuutustasoasi 1.1.2017 alkaen työntekijän eläkelain mukaisella palkkakertoimella. Teemme tarkistuksen jäsenmaksulaskutuksen yhteydessä, ellet ole sitä meiltä kieltänyt. Halutessasi voit kieltää vakuutustasosi tarkistuksen vapaamuotoisella ilmoituksella.

Jos olet ilmoittanut meille uuden vakuutustason vuodelle 2017, palkkakerrointarkistusta ei tehdä vaan laskutus toimitetaan ilmoittamasi tason mukaisesti.

Vakuutustasosi voit tarkistaa jäsenmaksulaskustasi. Laskutuksen jälkeen tieto on luettavissa myös e-Asioinnista. Jos haluat muuttaa vakuutustasoasi, ilmoita meille uusi tasosi esimerkiksi suojatulla verkkolomakkeella.

Vähimmäisvakuutustasoon korotus

Yrittäjän työttömyysturvaa kerryttävä vähimmäistyötulo oli viime vuonna 12 420 €/vuosi. Tänä vuonna se on 12 564 €/vuosi.

Jos kassan vakuutustasosi 2016 on ollut 12 420 €/vuosi, olemme korottaneet kassan vakuutustasoksesi 1.1.2017 alkaen 12 564 €/vuosi.

Jos eläkevakuutuksesi (YEL, TyEL, MYEL) vuosityötulo 2017 jää pienemmäksi kuin 12 564 €/vuosi, ilmoita asiasta meille esimerkiksi sähköisellä lomakkeella.

Perusmaksu

Jos olet ollut perusmaksun piirissä vuoden 2016 lopussa, laskutamme sinulta perusmaksun myös vuodelta 2017.

Perusmaksun laskutamme esimerkiksi äitiysloman, työkyvyttömyyden, TE-toimiston toteaman työttömyyden ja eläkkeen ajalta. Myös jäsenyysajalta, jolloin sinulla ei ole eläkevakuutusta yrittäjätyötäsi varten tai eläketyötulosi on pienempi kuin 12 564 €/vuosi, maksat perusmaksua.

Perusmaksun suuruus on 25 % pienimmästä jäsenmaksustamme, tänä vuonna 62,57 €.

Myönnämme perusmaksun jäsenen kirjallisen ilmoituksen perusteella. Ilmoituksen perusmaksuun siirtymisestä voit tehdä esimerkiksi sähköisellä lomakkeella.

Jos perusmaksusi peruste on päättynyt, olet esimerkiksi palannut äitiyslomalta töihin, ilmoita meille uusi vakuutustasosi jäsenmaksun laskuttamista varten.

Jäsenyyden päättäminen

Jos kassan jäsenyys on sinulle tarpeeton esimerkiksi eläkkeelle siirtymisen takia, eroa meiltä kirjallisesti. Mikäli eroat 1.1.2017 alkaen, jäsen- tai perusmaksua 2017 ei tarvitse maksaa.

Jos olet siirtymässä jäseneksi toiseen työttömyyskassaan, ansioturvasi säilyy katkotta voimassa, kun jäsen- tai perusmaksusi AYTssa on maksettu eropäivään saakka eikä kassajäsenyyksien väliin jää yli kuukauden vakuuttamatonta jaksoa.

Vältä jonotus asioimalla sähköisesti

Laskutuksen jälkeen asiakaspalvelumme, sähköpostimme ja jäsentietomuutosten käsittely ruuhkautuvat. Jos et tarvitse henkilökohtaista neuvontaa vaan haluat ainoastaan ilmoittaa meille jäsentietomuutoksen, käytä suojattuja verkkolomakkeitamme. Näin vältät puhelimessa jonottamisen.

Sähköpostiasioinnin nopeuttamiseksi pyydämme, että asioit meille samasta asiasta vain kerran ja lähetät viestisi vain yhteen sähköpostiosoitteeseemme.

Kun olemme päivittäneet tietosi, lähetämme sinulle tarvittaessa uudet laskut. Aiemmat jäsenmaksulaskumme 2017 voit hävittää, niitä ei tarvitse maksaa.

Jäsenmaksu ja verotus

Jäsenmaksumme on kokonaisuudessaan vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa.

Toimitamme jäsenmaksutietosi suoraan verottajalle. Vuoden 2016 jäsenmaksuksi ilmoitamme suoritukset, jotka olet maksanut kassaan ja jotka ovat myös kirjautuneet meille vuoden 2016 aikana. Ilmoitamme maksut verottajalle maksuperusteisesti riippumatta siitä, minkä vuoden jäsenmaksusta on kyse.

Sähköisestä laskutuksesta

Saamme jäsentemme yrityksistä aika ajoin ilmoituksia yrityksen siirtymisestä sähköiseen laskutukseen. Emme kuitenkaan toimita jäsentemme henkilökohtaisia laskuja yrityksen laskutuspalveluun. Jos haluat jäsenmaksulaskumme sähköisenä, toimitamme laskun sinulle henkilökohtaiseen verkkopankkiisi.